Korvatunturin maisemissa
Täällä taas! Viikko starttasi omituisessa ei-ole-sikakiire-tilanteessa. Juna kun puksutti Rovaniemen asemalle klo 7.30, ja Savukoskella konsertit alkoivat klo 11.15. Saimme siis rauhassa ajella paikalle… vain huomataksemme että tuli sittenkin kamala kiire! Siis ei muutoin, mutta juuri kun olimme pystyttäneet Pölypuhetta!-konsertin setin Korvatunturin koulun salin pohjoispäähän, kävi ilmi ettei meidän sähikökelamme pää keskustellut koulun pistorasian kanssa muualla kuin salin eteläpäädyssä. Jestas! Onneksi olemme (yhä) pikaroudauksen maailmamestareita ja harjaantuneita juoksemaan kajarit toisessa ja kolme soitinkoteloa toisessa kädessä ja potkimaan Kattilan laatikkoa jalalla eteenpäin!
 
Kaiken kukkuraksi meitä vastassa oli myös lauma zombieta, luurankoja ja veitsiä heiluttavia opettajia. Huh. Selvisimme sentään konsertista hengissä!
 
 

Pölypuheen lisäksi tämän vuoden kokonaisuuteen kuului myös rytmipajoja, biisipajoja ja palvelutalokonsertti. Viimeksi mainitusta saimme paljon valitusta, sillä se kuulemma loppui liian pian.

Rahatkin loppuivat liian pian. Näin käy usein, siis ainakin jos sattuu piipahtamaan Savukosken must-paikassa eli Korvatunturin puodissa. Allekirjoittanut yritti parhaansa selvitäkseen tänä vuonna vain pelkkien postikorttien ostolla, mutta pieleen meni. Taas.

 Sumua ja taivaanketun häntiä
Viikko oli sumuinen. Savukoskella sumu oli märkää, mutta kun keskellä viikkoa vaihdoimme Sallaan, sumu muuttui miinus-kaksi-astetta-sumuksi, eli liukkaaksi ja kiteiseksi. Auringon hetkellisesti paistaessa Sallatunturin päältä maisemat olivat kyllä aivan upeat, sillä sumupilvet jäivät kauas alapuolelle ja maailma tuntui loppuvan tunturin reunaan. Uskomaton näky <3! 

Uskomatonta on myös se, että allekirjoittanut on reissannut Lapissa 1-2 viikkoa kuussa vuodesta 2017 saakka näkemättä KERTAAKAAN revontulia. Ja eikös nytkin käynyt niin, että sinä ainoana iltana kun luotimme siihen että iltapäivän sumu on edelleen paikalla emmekä menneet ulos, olikin tullut hetkellinen tyven ja täräyttänyt 15 minuutin revontulinäytöksen jossa oli ollut jopa harvinaisia pinkkejä lieskoja! Ja mitä Kattilan muusikot tekivät sillä aikaa? No. Toinen miksasi biisipajan tuotoksia ja toinen kirjoitti työsähköposteja, niin ettei kumpikaan varmasti nähnyt mitä ulkona tapahtui! #facepalm #ehkäsittenjoskus

Yläastejuttuja
Tämän kiertueviikon konsertteja ja pajoja pidettiin useampi yläasteen ja lukion nuorille. Iso plussa sallalailsille lukiolaisille erittäin aktiivisesta osallistumisesta jopa balladitanssiin! Kokeilimme myös Pölypuhetta-konsertissa ensimmäistä kertaa fläppitaululle kirjoitettuja rytmivariaatioita, joita nuoret saivat kokeilla biisien taustalla. Kokeilu oli sen verran positiivinen ja onnistunut, että sitä päätettiin jatkaa. 
 

Kiertueetkin jatkuvat! Kahden viikon päästä allekirjoittanut suuntaa Kainuuseen tekemään alueen uusien kulttuurikasvatussuunnitelmien näytepajoja. 

Pysykää kuulolla!
Henna