Lapsen oikeuksien viikolla Kainuun korpi kutsuu! Siitä onkin aikaa kun olen reissannut ihan yksinäni, mutta hyvinhän se meni! En ihme kyllä edes hukannut kertaakaan avaimia. Hmm. Kai. Muistaakseni? 

Kultturayhteistyö ja kops-viidakko
Vaikka työparia ei tällä kertaa ollutkaan mukana, yksin ei tarvinnut olla! Koko viikko 46 kului tiiviissä yhteistyössä Kattilan tärkeimmän yhteistyökeskuksen eli Kainuun Kultturan kanssa. Viikon aikana palaveerattiin nimittän Kainuun juuri valmistuneiden kulttuurikasvatussuunnitelmien jalkauttamisesta ja aikataulutuksesta lukuisten eri yhteistyökumppanien kanssa, jonka lisäksi pidin tukun näytetyöpajoja sisällöistä. Mukana eri suunnitelmissa oli itseoikeutetusti Lönnrotin matkassa-työpajoja, paimentyöpajoja, biisintekotyöpajoja ja niitä, jossa pureuduttiin paikallisten pelimannisuuruuksien kuten hyrynsalmelaisen Ressan Lassin musiikkiin. Ja torvet soivat! Kiitos Kultturan ihanat Roosa ja Tiina yhteistyöstä <3!
Köyhät ja synkeät korpimaat
Tjaa, tuotanoin. Viikon aikana kävin, niin kuin normaalistikin, lukuisissa kouluissa ja päiväkodeissa. Jännittävää asiassa oli se, että köyhän korpimaan vierailukohtestani 90% oli upouusia. Kolme ihan vasta valmistunutta uuttuuttaan hohtavaa koulua, kaksi samanmoista päiväkotia, yksi eskari josta ihan kohta päästään niinikään upouusiin tiloihin. Lapsiin todellakin on lähivuosina satsattu. Hyvä Kainuu! 
 
Niin ja se synkkyys! Sehän oli suorastaan riipaisevan hirveää, kuten kuvista voi huomata. 
Mahtavat ryhmät
Harvoin on keikkaviikkoja johon ei osu yhtään huonompaa hetkeä työhommissa. Nyt sellainen oli. Kerta kaikkiaan kaikki ryhmät olivat mahtavia, innokkaita, iloisia, vastaanottavaisia! Opettajilta kuuli pelkkää kiitosta ja kaikki halusivat vahvistaa kokonaisuuksien ottamisen mukaan kulttuurikasvatussuunnitelmiin. Kuntapalaverit sujuivat hyvin ja kaikkien tahtotila suunnitelmien jalkauttamiseen oli selkeä. Hyvillä mielin voi taputtaa itseään selkään ja juoda ansaitun kiertuekaakaon!
 
Ensi viikolla kotoilen, ja sitten suunnataankin Kattilan tuottajan Mirkan kera Lappiin monenlaisten projektien pariin. Pysykää kuulolla!
 
Henna