Mitä ötö ???
on musiikillinen ja osallistava teos lapsiperheille. Ötökkätutkijan ja ötökkäintoilijan matkassa sukelletaan ötököiden elämään laulujen ja lorujen siivittämänä. Esiintyjinä toimivat musiikkikasvattaja Mari Mulari ja sirkusohjaaja Mette Ylikorva. Kestoltaan esitys on 30 minuuttia.
Pariakrobatia ja pyramidityöpaja perheille
Työpajassa lämmitellään yhdessä ja tutustutaan pariakrobatian perusteisiin ja harjoitellaan perheiden kokoonpanoille sopivia pyramideja. Lopuksi rentoudutaan yhdessä. Työpaja on suunnattu koko perheelle ja siihen voivat osallistua kaiken ikäiset perheenjäsenet. Perhesirkustyöpaja kestää 60 minuuttia. Työpajaan kannattaa varata liikkumiseen sopivat vaattteet ja pitkät hiukset on hyvä laittaa kiinni.
Ötökät ja muut vipeltäjät -kuvataidetyöpaja
kuvataidetyöpajassa tutkitaan kotiseutumuseolta löytyviä kasveja, kiviä ja ötököitä. Sommitellaan eri materiaaleista omia ötököitä ja vedostetaan paperille gellitekniikalla niistä taideteoksia. Työpajaan on mahdollista osallistua 1,5h ajan. Työpajaa vetää kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja Mari Oikarinen
Jongleeraus- ja tasapainoilutyöpaja
Työpajassa lämmitellään ja virittäydytään lajeihin valmistavilla leikeillä. Tutustutaan jongleerausvälineisiin ja harjoitellaan perhekuntien kokoonpanoon sopivia harjoitteita palloilla, flowrstickeillä, diaboloilla ja poilla. Käydään läpi tasapainolajien perustekniikoita ja tutustutaan rolabolaan ja yksipyöräiseen. Lopuksi rentoudutaan yhdessä. Mukaan tarvitaan liikkumiseen sopivat vaatteet ja iloista mieltä. Työpaja kestää 60 minuuttia.
Rytmireilaaja
Monessa kulttuurikasvatussuunnitelmassa pyörivä Rytmireilaaja tutustuttaa kaiken ikäiset rumpujen, helistimien sekä rytmien maailmaan. Pajan aikana käydään kolmella puolella maapalloa tutustumassa paitsi rytmeihin ja rumpuihin, myös tarinoihin niiden takana. Loppukokeessa ryhmän pitääkin saada ympäriinsä levineet soittimet takaisin oikeisiin kasoihin… mikä ei olekaan ihan helppoa! Tervetuloa kokeilemaan!
Kummia koloja-outoja onkaloita -kuvanveistotyöpaja
Työpajassa tutustutaan kuvanveiston perusmateriaaleihin saveen ja kipsiin, ja tehdään yksinkertainen kipsireliefi. Samalla hahmotetaan kolmiulotteisuutta, erilaisia muotoja ja pintoja sekä positiivisen ja negatiivisen muodon käsitettä muottityöskentelyssä. Työskentely tapahtuu omin käsin tunnustelemalla, kokeilemalla ja tekemällä.
Yhdessä! -sirkuskonsertti
Vauvaperheille, vauvan kummeille, mummeille ja muille läheisille suunniteltu sirkuskonsertti yhdistää vauvasirkuksen ja muskarin elementit. Yhdessä lähdetään Nalle Karhun synttärielle metsään! Pidetty ja kehuttu Yhdessä! on kiertänyt Suomea lastentapahtumissa, koko perheen festivaaleilla ja neuvoloiden sekä MLLn yhteistuotantona.
Keuhkot, metsän ekosysteemi
Puun osia selvittävän tangon jälkeen päästään tutkimaan yhteyttämistä, metsän asukkaiden ammatteja sekä metsän kerroksia. Viimeksimainittuja yleisö myös imitoi Kattilan lukuisilla soittimilla. Konsertin jälkeen jokaisen kuulijan pitäisi päästä läpi puu- ja metsätietoutta sisältävästä biologiankokeesta!
Perinnesoitinten maailmankartta
Mistä mikäkin soitintyyppi on, miksi, ja mistä aineesta tehtynä? Ikivanhojen perinnesoittimien takana on kiehtovaa historiaa ja lukuisia tarinoita. Pajassa tehdään nopea yleiskatsaus perinnesoittimien ja perinteisten tanssi- ja laulutyyien historiaan. Kaikkea saa kokeilla ja yhdessäkin päästään soittamaan!