Varhaiskasvatuksen ja koulujen konsertit

  • Terra -luontokonserttisarja

Pölypuhetta, pölyttäjien merkitys

Konsertti sukeltaa tutkimaan mehiläisten ja muiden pölyttäjien elämää eri näkövinkkeleistä. Mukana on mehiläistanssia, biotooppiräppiä ja pölytyballadia, ei kun mukaan surisemaan! Soittimia on mukana ympäri maailmaa.

Konsertti sopii parhaiten ikäryhmälle 3-10 vuotta. Kysyttäessä ikähaarukkaa voi laajentaa. 

Keuhkot, metsän ekosysteemi

Puun osia selvittävän tangon jälkeen päästään tutkimaan yhteyttämistä, metsän asukkaiden ammatteja sekä metsän kerroksia. Viimeksimainittuja yleisö myös imitoi Kattilan lukuisilla soittimilla. Konsertin jälkeen jokaisen kuulijan pitäisi päästä läpi puu- ja metsätietoutta sisältävästä biologiankokeesta!

Konsertti sopii parhaiten kolmosluokkalaisista ylöspäin aikuisiin asti.

Pyörre, muovi ja kierrätys

Mistä muovi koostuu, tai mikä on Tyynenmeren muovipyörre? Konsertti sukeltaa kieppumaan merivirtoihin muovin sekaan ja miettimään mitä ongemalle on jo tehty, tai mitä voisi vielä tehdä. Tutuksi tulee mikromuovin ja omituisten nimisten yhdisteiden lisäksi myös kirjava joukko soittimia, joista osa on ikiaikaisia, osa tehty kierrätysromusta.

Konsertti sopii parhaiten kolmosluokkalaisista ylöspäin aikuisiin asti.

Aava, veden kiertokulku

Konsertissa käsitellään veden kiertokulkua, veteen liittyviä ongelma sekä tietysti veden/jään/lumen äärellä elävien kansojen musiikkia! Yleisö pääsee soittamaan soittimia mm. Tiibetistä, Afrikan eri maista sekä Suomesta.

Aavasta on omat versiot varhaiskasvatukseen (myös 0-3-vuotiaille), kouluihin sekä ikäihmisille.  

Bioa pienille, luontolauluja varhaiskasvatukseen

Kuten nimikin kertoo, Bioa pienille on varhaiskasvuksen oma kokonaisuus, jossa on koottuna lauluja muista luontokonserteista. Konsertissa keskitytään siihen mitä ilman ihminen ei tulisi toimeen: veteen, pölyttäjiin, metsään, ruoan kasvatukseen... ja ystäviin, joiden kanssa saa seikkailla ja leikkiä!

Konsertti sopii parhaiten varhaisksvatukseen.
  • Suomalainen musiikkikulttuuri

Tapiolassa

Tässä tarinakonsertissa suomalaisen metsän moninainen mytologia on läsnä. Tapion ja Mielikin, Sinipiaan ja Vetehisen pitäisi olla tuttuja hahmoja tämän jälkeen, ja monien suomalaisten perinnesoitinten tuntemuksen suorastaan hienossa iskussa! Erilaisten säestysten ja äänimaisemien luomisen lisäksi päästään laulamaan, tanssimaan ja räppäämään.

Konsertti sopii parhaiten eskareista kuudesluokkalaisin, mutta on muokattavissa myös ylemmille luokille.  

Lönnrotin matkassa

Suomen kieli, Suomen mieli, siin’ on suoja Suomenmaan, runoili August Ahlqvist 1800-luvulla. Lönnrotin jalanjäljissä tutustutaan runonkerääjän työhön, SKSn merkitykseen, runolaulun erityispiirteisiin ja Kalevalan tarinoihin. Tässä konsertissa yleisöllä on paljon tehtäviä, sillä he toimivat Lönnrotin tutkimusapulaisina.

Konsertti sopii parhaiten eskareista aikuisiin saakka, mutta on muokattavissa myös varhaiskasvatukseen.

Löydä Luontosi

Tessa-lehmä karkaa metsään eikä tule takaisin vaikka emäntä kuinka laulelee karjankutsua. Perään lähtevät lapset joutuvat elämänäsä seikkailuun ja löytävät matkalla luontonsa, monessakin merkityksessä! Konserissa pääsee sekä tanssimaan, laulamaan että soittamaan suomalaisia perinnesoittimia.

Konsertti sopii parhaiten ikäryhmälle 4-9 vuotta.
  • Maailman musiikkikulttuurit

Kanteleen kaverit

Koto, otjihumba, guqin tai nares-juh eivät kuulosta tämän konsertin jälkeen enää ollenkaan niin eksoottisilta. Kanteleen kaverit esittelee konserttimuotoisesti kansallissoittimemme serkkuja, tätejä ja setiä maailmalla. Myös yleisö pääsee soittamaan viisikielisillä mukana, sekä kokeilemaan kanteleradalla kaikkia sukulaissoittimia.

Konsertti on mahdollista muokata mille ikäyhmälle tahansa. Kerro toiveesi!  

Alussa oli Laulu

Tämä konsertti on varsinainen super-ikisuosikki, jossa sukelletaan taikalaatikon uumeniin tutkimaan ihmisen omaa historiaa. Siihen laulu on kuulunut aina. Eri maiden esimerkein esitellään ikivanhoja laulun lajeja, ja yleisö on mukana niin laulamassa, räppäämässä, tanssimassa kuin soittamassakin.

Konsertti on mahdollista muokata mille ikäyhmälle tahansa. Kerro toiveesi!

Rajapinnoilla

Musiikki ei tunne valtioiden keinotekoisia rajoja, ja usein rajaseutujen eri puolilla elävät yhtenevät perinteet. Rajapinnoilla sukeltaa Suomen, Norjan, Viron, Ruotsin ja Venäjän rajojen musiikkeihin. Kuten aina, yleisö pääsee mukaan eri kielien, soittimien ja tyylien kokeiluun.

Konsertti sopii parhaiten viisivuotiasta yläasteelle.