Varhaiskasvatuksen ja koulujen työpajat

  • Suomalainen musiikkikulttuuri

Rapapallit ja ihme pillit

Suomalaisten oma soitinperinne on rikas, hauskan niminen ja pillivoittoinen! Työpajassa tutustutaan oman maamme ja rajaseutujen perinnesoittimiin sekä niitä suuresti kehittäneeseen paimenkulttuuriin. Tutuksi tulevat niin muinaiset kännykät, karjankutsut, rapapallit kuin jouhikotkin, siis niiden kaikkien ihme pillien ohella!

Sopii kaiken ikäisille nelivuotiaista lukioon saakka, max 30 osallistujaa. Yksi ohjaaja, kesto 45-60 min iästä riippuen, hinta 150e-200e+matkat. Tilaan ei penkkejä/tuoleja, mutta muutama pöytä tarvitaan.

Uneton Siili

Satusävellystyöpajassa lähdetään etsimään apua Sanelma-siilin unettomuuteen. Siili nimittäin herää keskellä talvea - mikä nyt neuvoksi? Eihän siii voi olla talvella hereillä! Tarinan edetessä yleisö luo siihen äänimaisemia ja oppii samalla tuntemaan ja itse soittamaan suomalaisia perinnesoittimia julmusta jouhikkoon.

Sopii varhaiskasvatuksesta ykkösluokille, toimii myös 0-3-vuotiaille. -Työpajaversiossa yksi ohjaaja, kesto 45 min, hinta 150e+alv. Tilaan ei penkkejä/tuoleja. Max 30 osallistujaa. Konserttiversiossa kaksi muusikkoa, kesto 45 min, hinta 350e+alv, sama tilavaatimus, max. 100 osallistujaa.

Ihmeellinen leukaluu

Väinämöinen kuulemma soitti hauen leukaluuta, mutta millainen vempain siitä sitten kehittyi? Pajassa tutkitaan viisikielistä kanteletta ja kokeillaan erilaisia tapoja sen soittamiseen. Lopulta tehdään myös oma kantelesävellys ryhmän kesken.

Sopii kaiken ikäisille nelivuotiaista lukioon saakka, max 30 osallistujaa. Yksi ohjaaja, kesto 45-60 min iästä riippuen, hinta 150e-200e+matkat.
  • Maailman musiikkikulttuurit

Perinnesoitinten maailmankartta

Mistä mikäkin soitintyyppi on, miksi, ja mistä aineesta tehtynä? Ikivanhojen perinnesoittimien takana on kiehtovaa historiaa ja lukuisia tarinoita. Pajassa tehdään nopea yleiskatsaus perinnesoittimien ja perinteisten tanssi- ja laulutyyien historiaan. Kaikkea saa kokeilla ja yhdessäkin päästään soittamaan!

Sopii eskareista palvelutaloon Yksi ohjaaja, kesto 60 min, hinta 200e+matkat (sisältää soitinvakuutuksen). Hinta 150e+matkat. Tilaan ei penkkejä/tuoleja, mutta muutama pöytä tarvitaan.

Kitaran kaverit

Kitara on luuttusoitin, ja aikamme musiikillinen selviytyjä. Työpajassa käydään läpi luuttusoitinten historiaa ja kitaran serkkuja, tätiä ja setiä ympäri maailmaa. Luentomuotoisen osion jälkeen kaikkia soittimia pääsee myös kokeilemaan ja jos taito riittää, soittamaan yhdessä.

Sopii 5-luokkalaisista aikuisiin, max 30 osallistujaa. Yksi ohjaaja, kesto 45 min, hinta 150e+matkat. Tilaan ei penkkejä/tuoleja, mutta muutama pöytä tarvitaan.

Rytmikylpy

Monessa kulttuurikasvatussuunnitelmassa pyörivä Rytmikylpy on koko varhaiskasvatuksen hittituote, joka sopii myös ihan pienimmille 0-3-vuotiaille. Pajassa lapset pääsevät kokeilemaan itse eri maiden perinteisiä rumpuja ja helistimiä ja ihmettelemään niiden materiaalieja. Kokonaisuuteen kuuluu myös leikkiä, laulua sekä sana- ja kehorytmejä. Pääosassa ovat kuitenkin soittimet, joiden kokeilu on kaiken ikäisten mielestä parasta.

Varhaiskasvatusikäisille, eli 0-7v, max 20 osallistujaa. Yksi ohjaaja, kesto 30-45 min, hinta 150e+matkat. Tilaan ei penkkejä tai tuoleja, lapset istuvat lattialla.

Rytmireilaaja

Monessa kulttuurikasvatussuunnitelmassa pyörivä Rytmireilaaja tutustuttaa kaiken ikäiset rumpujen, helistimien sekä rytmien maailmaan. Pajan aikana käydään kolmella puolella maapalloa tutustumassa paitsi rytmeihin ja rumpuihin, myös tarinoihin niiden takana. Loppukokeessa ryhmän pitääkin saada ympäriinsä levineet soittimet takaisin oikeisiin kasoihin… mikä ei olekaan ihan helppoa! Tervetuloa kokeilemaan!

Sopii kaiken ikäisille eskareista palvelutalojen asukkaisiin, max 30 osallistujaa. Yksi ohjaaja, kesto 45-60 min iästä riippuen, hinta 150e-200e+matkat. Tilaan ei penkkejä/tuoleja, mutta muutama pöytä tarvitaan.

Mun Biisi-työpaja

Mun Biisi! Ikisuosikki-biisintekotyöpajat ovat pyörineet Suomessa kohta parikymmentä vuotta eikä loppua näy! Ryhmän kanssa luodaan 30-90 minuutin aikana ihan oma kappale, eli sanoitus, sävellys, sovitus ja sopimuksen mukaan myös treeni tai äänitys. Peruspajan kesto on päiväkodissa 60 ja kouluissa 75 minuuttia, mutta lasten ikätason mukaan mennään.

Paja on erittäin suosittu myös striiminä. Tervetuloa kokeilmaan; kaikki osaavat kyllä!
Sopii kaiken ikäisille varhaiskasvatuksesta aikuisiin, max 30 osallistujaa. Kaksi ohjaajaa, kesto 30-90 min, hinta 350e+matkat.